Toegang tot virtuelle desktops

Virtual desktop access

 

Maak optimaal gebruik van roaming desktops en laat zorgprofessionals efficiënter werken met Imprivata Virtual Desktop Access (VDA). Imprivata OneSign® biedt gebruikers een snelle en eenvoudige manier om toegang te krijgen tot hun virtuele Citrix- of VMware-desktops. Door herhaaldelijke, handmatige inlogprocedures te vervangen door geautomatiseerde processen, helpt Imprivata OneSign zorgverleners om sneller toegang te krijgen tot patiëntgegevens, zodat ze minder tijd hoeven te besteden aan technische handelingen en meer tijd overhouden voor de patiënt.

Wanneer gebruikers op elke locatie binnen een gebouw opnieuw handmatig moeten inloggen, wordt de workflow steeds weer onderbroken en minder efficiënt. Maar vanwege beveiligingseisen en wettelijke voorschriften voor de omgang met patiëntgegevens zijn effectieve processen voor gebruikersauthenticatie vaak verplicht voor alle soorten toegang, inclusief virtuele toegang.

Imprivata VDA biedt snelle toegang tot virtuele desktops die een zorgverlener 'volgen' naar verschillende locaties binnen het ziekenhuis, zodat de systemen en applicaties steeds dezelfde status hebben op de verschillende devices die de zorgverlener gebruikt.

Met Imprivata VDA kunnen zorgorganisaties gebruikmaken van virtualisatie om efficiëntere zorg te verlenen en tegelijkertijd te voldoen aan alle wettelijke voorschriften.

 

Productkenmerken

KLIKVRIJE TOEGANG TOT VIRTUELE DESKTOPS

Imprivata Virtual Desktop Access (VDA) wordt in Citrix- en VMware-omgevingen geïntegreerd om desktop-roaming met één enkele scan van een ID-badge mogelijk te maken. Wanneer VDA in combinatie met Imprivata OneSign Single sign-on wordt geïmplementeerd, ontstaat een totaaloplossing voor authenticatie bij alle systemen en applicaties zonder noodzaak voor een toetsenbord. Dit snelle, praktische en effectieve systeem geeft zorgverleners meer tijd voor de patiëntenzorg, doordat ze minder tijd hoeven te besteden aan technische handelingen.

BESCHERMING VAN PRIVACYGEVOELIGE PATIËNTGEGEVENS

Imprivata Virtual Desktop Access kan eenvoudig en effectief worden geïmplementeerd met virtuele desktop-omgevingen van de marktleiders Citrix en VMware. 

Citrix: Imprivata Virtual Desktop Access stroomlijnt de toegang tot gevirtualiseerde bronnen in Citrix XenDesktop- en XenApp-omgevingen. Via een vereenvoudigd en geautomatiseerd Citrix-inlogproces ondersteunt Imprivata Virtual Desktop Access authenticatie op het werkstation, lancering van en authenticatie bij Citrix Receiver en selectie van individuele desktops. Imprivata Virtual Desktop Access is Citrix Ready en geïntegreerd met Citrix Fast Connect API voor een naadloze Citrix-authenticatie.

VMware: Imprivata Virtual Desktop Access wordt geïntegreerd met VMware Horizon View, zodat zorgverleners snel en gemakkelijk toegang krijgen tot hun VMware AlwaysOn Point of Care-desktops. Imprivata VDA versnelt en vereenvoudigt het inlogproces voor VMware Horizon View, inclusief authenticatie op het werkstation, het starten van en authenticeren op de Horizon View-client en het selecteren van de desktop van de zorgverlener. Bovendien is Imprivata Virtual Desktop Access een gecertificeerde component van de VMware AlwaysOn Point of Care Reference Architecture, zodat de IT-teams van ziekenhuizen kunnen profiteren van een beproefde blauwdruk voor de implementatie.

ONDERSTEUNING VOOR THIN EN ZERO CLIENTS

Imprivata Virtual Desktop Access is de enige oplossing voor toegangsbeheer die zuivere desktop-roaming tussen zero client-devices mogelijk maakt en superieure ondersteuning biedt voor zero en thin clients. API-integratie met VMware Horizon View en het Teradici PC-over-IP protocol maakt volledige roaming-toegang tot zero en thin client-devices mogelijk zonder dat gebruikersnamen of wachtwoorden hoeven te worden ingevoerd. En doordat OneSign is ingebouwd in de DM8148 system-on-a-chip van Texas Instruments, maakt Imprivata onboard authenticatiebeheer mogelijk voor thin client- en zero client-eindpunten van toonaangevende leveranciers zoals Dell, HP en Igel.

Other Authentication & Access Management Solutions