Toegang tot virtuele desktops

Thin clients

VDI en thin clients

 

VDI-omgevingen worden zeer vaak gebruikt in combinatie met speciale werkstations, de zogenaamde thin of zero clients. Imprivata werkt samen met de grootste spelers in de markt voor thin en zero clients waardoor de resultaten van de oplossing indrukwekkend zijn. Deze samenwerking draagt bij tot eenvoudiger gebruik en beheer van IT.

Zorgverleners profiteren hierdoor van een oplossing waarop Imprivata SSO-ondersteuning vooraf al is geïnstalleerd, en biedt zo snel en veilig toegang tot alle applicaties en data. Waar dan ook. Ze hoeven niet meer handmatig een wachtwoord in te voeren, maar melden zich met een contactloze RFID-kaart aan op de virtuele desktop. Imprivata OneSign ProveID Embedded stroomlijnt hun werkprocessen zodat ze meer tijd overhouden voor hun patiënten. Bovendien maakt het de gebruikers flexibeler in hun werkomgeving.

 

Werking

 

Afhankelijk van het type thin client zijn er verschillende mogelijkheden.

Voor Linux-gebaseerde thin clients: er wordt een Imprivata-oplossing geïntegreerd in de Linux-firmware van de thin client (ProveID Embedded). Om het systeem te laten werken hoeft alleen het adres van de Imprivata OneSign Appliance te worden ingesteld. Deze instelling kan ook automatisch worden ingesteld, gebruikmakend van de beheeroplossing van de betreffende fabrikant

Voor zero clients: hiervoor wordt de Imprivata-agent direct in de fabriek geïntegreerd in de firmware van de terminal. Nog sneller, nog effectiever!

 

 

Voordelen

Tijdwinst

De thin of zero client is bijzonder snel gereed om verbinding te maken met een virtuele desktop of gepubliceerde virtuele applicatie. Het besturingssysteem (of de firmware) wordt heel snel gestart. U hoeft niet te wachten op het starten van een besturingssysteem of het openen van een sessie.

Eenvoudige implementatie

De Imprivata OneSign-oplossing wordt ongekend snel geïmplementeerd. Aangezien de oplossing is geïntegreerd in de thin of zero client, hoeft er niets te worden ingesteld, hoeven er geen drivers te worden geïnstalleerd en hoeft er geen randapparatuur te worden geconfigureerd. Het systeem is direct gebruiksklaar. De RFID-kaartlezers van Imprivata worden automatisch herkend zodra ze zijn aangesloten.

Snellere overstap op VDI-oplossingen

In ziekenhuizen wordt steeds meer gebruikgemaakt van VDI. De complexiteit van VDI en de problemen met compatibiliteit met krachtige authenticatiemethoden zorgen echter vaak voor vertraging bij de ingebruikname en implementatie. Met Imprivata Onesign en de ProveID Embedded-integratie kunt u uw VDI-projecten sneller uitvoeren en worden de vaak complexe oplossingen een stuk eenvoudiger om te gebruiken.