Overheid en overheidsinstanties

Imprivata OneSign voor overheid en overheidsinstellingen

 

Dorien Brauckmann, Beleidsmedewerker I&F, Gemeente Lisse: “Er worden circa 100 applicaties gebruikt waarvan er zeker 15 met gebruikersnaam en wachtwoord. De gebruikers kwamen met de vraag of er een oplossing was voor de vele gebruikersnamen en wachtwoorden om de vele gemeente applicaties te kunnen gebruiken.” Na een selectie van drie mogelijke leveranciers gaf de prijs/kwaliteit verhouding van Imprivata OneSign de doorslag.

 

Voldoe aan de eisen voor gegevensbescherming bij IT-gerelateerde publieke diensten

 

Organisaties in de publieke sector geven de gegevensbeveiliging een steeds centralere rol in hun operationele planning.

Overheidsinstellingen moeten niet alleen voldoen aan normen voor informatiebeveiliging en wettelijke voorschriften voor gegevensbescherming, maar ze hebben ook andere verplichtingen.

Omdat ze informatieverzoeken op basis van wetgeving voor de openbaarheid van het bestuur moeten beantwoorden, is toegang tot informatie een prioriteit. Hierbij is gegevensbeveiliging van essentieel belang: informatie van burgers vormt een zeer gewild doelwit voor identiteitsfraudeurs.

 

Ondersteuning voor de nieuwe generatie overheidsdiensten

 

De verwachting is dat technologie de komende tien jaar nieuwe vormen van efficiëntie zal aanboren en de kosten zal verlagen. Overheidsinstellingen hebben meer consumentengegevens onder hun hoede dan ooit tevoren en deze informatie moet efficiënt worden gebruikt en gedeeld om de belastingbetaler goed van dienst te zijn. Overheidsdiensten worden steeds vaker online aangeboden via een nieuwe generatie klantgerichte tools. Hiervoor is superieure beveiliging absoluut cruciaal.

Er is altijd ruimte voor verbetering. Zo bleek in 2014 bij een audit van politiekorpsen in Groot-Brittannië dat bij één op de drie korpsen slechts een beperkte algemene zekerheid bestond over de informatiebeveiliging.

 

Effectieve gegevensbescherming en productieve medewerkers

 

Met Imprivata OneSign Single Sign-On en Imprivata OneSign Authentication Management beschikken overheidsinstellingen over een complete, maar toch gebruiksvriendelijke authenticatieoplossing waarmee gebruikersactiviteiten volledig geadministreerd kunnen worden en gemakkelijk auditeerbaar zijn.

Imprivata verbetert uw gegevensbeveiliging doordat IT-beheerders een goede wachtwoorddiscipline kunnen afdwingen:

 • nooit meer onveilige kunstgrepen zoals gedeelde inloggegevens of wachtwoorden op plakbriefjes
 • werkt met alle vormen van beveiligingshardware (smartcards, proximity-kaarten, sleutelhangers enzovoort)
 • heel logisch in het gebruik, ook voor mensen zonder technische achtergrond.

Dankzij onze unieke ervaring met complexe systemen in de gezondheidszorg kunt u er zeker van zijn dat Imprivata is ontworpen om precies te werken zoals u zelf werkt: wij stroomlijnen de beveiliging op een zodanige manier dat de IT een naadloos onderdeel wordt van uw dagelijkse workflow.

Uw mensen werken doelmatiger omdat ze niet meer worden gedwongen tientallen steeds veranderende wachtwoorden te onthouden. Imprivata genereert extra productiviteit door duizenden gebruikers in één keer te bevrijden van complexiteit en verwarring.

 

“Het wérkt gewoon”

 

“Met Imprivata kunnen politiebureaus een compliance-infrastructuur inrichten en tegelijkertijd de praktische problemen bij het beheer van inloggegevens voor tientallen applicaties oplossen.”

- Tom Rowles, IT Network Supervisor, Polk County Sheriff's Office, Fla. VS

We hebben een unieke reputatie als het gaat om eenvoudige en effectieve implementatie, ongeacht de leeftijd en complexiteit van de aanwezige systemen:

 • native ondersteuning voor thin clients en virtuele desktops
 • webtoepassingen
 • verouderde systemen en infrastructure
 • gemakkelijke uitrol naar teams (ID-beheer op afstand is simpel dankzij de centraal beheerde architectuur van Imprivata)
 • schaalbaar met capaciteit voor tienduizenden gebruikers tegelijk.

 

Maak de IT-helpdesk vrij voor nuttige taken

 

Imprivata verlaagt de druk van de beveiligingsadministratie op uw IT-afdeling.

 • Via het handige selfservice-systeem voor wachtwoordbeheer kunnen medewerkers zelf hun wachtwoorden resetten, ook als het gaat om wachtwoorden die regelmatig veranderd moeten worden. Hierdoor houden de helpdeskmedewerkers meer tijd over voor activiteiten met een grotere strategische waarde.
 • Imprivata is eenvoudig te gebruiken en werkt samen met uw huidige IT- en beveiligingsinfrastructuur. Dit beperkt de noodzaak voor nieuwe investeringen, verkort de doorlooptijd en vermindert de behoefte aan trainingen.
 • Dankzij de totale platformonafhankelijkheid wordt Imprivata onbezorgd geïmplementeerd: u bent verzekerd van een duidelijke ROI, ongeacht uw upgradetraject of toekomstige plannen voor IT-investeringen.

Met OneSign Single Sign-On en Authention Management geeft Imprivata u complete inzicht in en controle over de toegang tot informatie, ongeacht de huidige systemen. Hierdoor voldoet u aan uw compliance-verplichtingen, worden de kosten verlaagd en de dienstverlening verbeterd.