Single Sign-On

Imprivata OneSign Single Sign-On (SSO)

 

Imprivata OneSign Single Sign-On (SSO) maakt het herhaaldelijk invoeren van gebruikersnamen en wachtwoorden overbodig, stroomlijnt klinische workflows en bevordert de acceptatie van elektronische patiëntendossiers. Doordat Imprivata OneSign snel en veilig toegang biedt tot klinische en administratieve applicaties, zijn zorgverleners minder tijd kwijt aan technologie en houden ze meer tijd over voor hun patiënten.

Zorgverleners moeten vaak acht of meer wachtwoorden voor applicaties onthouden. Omwille van een goede beveiliging moeten deze wachtwoorden uniek en sterk zijn en regelmatig worden veranderd. Het is niet verwonderlijk dat zorgverleners hun wachtwoorden vaak ergens opschrijven, met een briefje op een monitor plakken, of gewoon vergeten. Riskant wachtwoordgedrag is slecht voor de beveiliging van zorgorganisatie en voor de productiviteit van zorgverleners.

Imprivata OneSign Single Sign-On biedt een oplossing voor dit probleem door het aantal benodigde muisklikken sterk te verlagen en het onthouden en invoeren van gebruikersnamen en wachtwoorden voor applicaties overbodig te maken. Imprivata OneSign Single SignOn heeft zijn waarde bewezen in zorginstellingen over de hele wereld en kan worden gebruikt met allerlei soorten applicaties. Hierdoor bespaart een zorgverlener gemiddeld 45 minuten per dienst. Dit vergroot de medewerkerstevredenheid en bevordert de acceptatie van elektronische patiëntendossiers.

Patiëntengegevens worden sneller toegankelijk en de zorgverlening wordt verbeterd door geoptimaliseerde workflows. Met Imprivata OneSign worden wachtwoorden centraal beheerd, zodat gemakkelijk aan de beveiligingseisen kan worden voldaan zonder negatieve gevolgen voor de productiviteit van zorg- of IT-professionals.

Kenmerken

SSO voor alle applicaties

Imprivata OneSign Single Sign-On (SSO) ondersteunt een groot aantal typen applicaties, waaronder terminal server-, client/server- en cloudgebaseerde applicaties.

Profiling van applicaties voor SSO met drag-&-drop

Imprivata Application Profile Generator (APG) is een eenvoudig te gebruiken grafische tool voor het maken van SSO-profielen voor applicaties. Zonder programmeren of maken van scripts kunnen organisaties snel en eenvoudig profielen maken voor applicaties en ze vervolgens uitrollen.

Automatisering van wachtwoordpolicys

Imprivata OneSign Single Sign-On (SSO) heeft krachtige functies voor wachtwoordbeheer. Hiermee kunnen beheerders het proces voor het wijzigen van applicatiewachtwoorden volledig automatiseren, zodat uw medewerkers niet langer wachtwoorden hoeven te bedenken, of te onthouden, die voldoen aan de strenge eisen van uw organisatie.

Ondersteuning voor gevirtualiseerde applicaties

Imprivata OneSign ondersteunt SSO (single sign-on) voor virtuele desktops en virtuele applicaties, waaronder Microsoft Remote Desktop Services, Citrix XenDesktop, Citrix XenApp-desktops en -applicaties, VMware Horizon View, VMware ThinApp en Microsoft App-V.

Applicaties automatisch starten

Applicaties kunnen automatisch worden gestart (of afgesloten) wanneer een gebruiker inlogt, op basis van de locatie binnen uw ziekenhuis. Door automatisch de benodigde applicaties te starten en de gebruikers in te loggen in die applicaties, bespaart Imprivata OneSign u veel tijd die anders verspild zou worden aan technische handelingen. Met Imprivata OneSign houden zorgprofessionals meer tijd over voor patiëntenzorg.

No Click Access

U kunt single sign-on combineren met sterke authenticatie, zodat zorgprofessionals met één scan van een ID-badge of vingerafdruk toegang krijgen tot desktops en applicaties.

OneSign Anywhere kan met Imprivata OneSign Authentication Management en Imprivata OneSign Single Sign-On worden gecombineerd tot een totaaloplossing voor alle behoeften op het gebied van interne en externe authenticatie en toegang tot applicaties.

Other Authentication & Access Management Solutions