Multi-factor authenticatie

Imprivata Confirm ID voor medische systemen

Imprivata Confirm ID™ voor medische systemen biedt snelle en veilige authenticatie voor het raadplegen en verwerken van patiënteninformatie op medische systemen.

Onderling communicerende medische systemen spelen een steeds belangrijker rol in de patiëntenzorg, waarbij gegevens in realtime kunnen worden vastgelegd, gecombineerd, verzonden en geanalyseerd. Dit geldt bijvoorbeeld voor patiëntbewakingssystemen, die worden gebruikt om gegevens over de vitale functies te registreren en langs elektronische weg toe te voegen aan het patiëntendossier.

Dergelijke geavanceerde functies brengen nieuwe veiligheidsrisico's met zich mee, doordat elk systeem een potentieel toegangspunt tot patiëntgegevens is. Wanneer gebruikers zich moeten authenticeren voordat ze toegang tot het systeem krijgen of de patiëntgegevens kunnen bewerken, neemt de veiligheid toe. Maar het afdwingen van authenticatie via gebruikersnamen en wachtwoorden leidt tot een omslachtige en inefficiënte workflow die een goede patiëntenzorg in de weg staat. Daarom hebben veel organisaties ervoor gekozen om geen authenticatie af te dwingen, met als gevolg dat medische systemen en patiëntgegevens gevoelig zijn voor misbruik.

Imprivata Confirm ID voor medische systemen biedt een oplossing voor dit probleem door snelle en gemakkelijke authenticatie mogelijk te maken. Voor medische systemen die al gebruikersauthenticatie vereisen, verbetert Imprivata Confirm ID de efficiëntie door het omslachtige, handmatige invoeren van gebruikersnamen en wachtwoorden te vervangen door snelle, automatische authenticatie via een scan van een ID-badge.

Met Imprivata Confirm ID voor medische systemen kunnen zorgorganisaties hun onderling communicerende medische systemen optimaliseren, zodat de zorglevering wordt verbeterd en tegelijkertijd de patiëntgegevens worden beveiligd. Hierdoor kunnen zorgverleners efficiënter werken en houden ze meer tijd over voor de zorg aan de patiënt.

Productkenmerken

NAADLOZE INTEGRATIE MET TOONAANGEVENDE MEDISCHE SYSTEMEN

Imprivata Confirm ID voor medische systemen biedt gestandaardiseerde API-integratie met de belangrijkste medische systemen, zodat de authenticatieworkflow voor zorgverleners wordt gestroomlijnd. Eén enkele instantie van Imprivata Confirm ID voor medische systemen is actief in het gehele ecosysteem van medische systemen, zodat zorgverleners profiteren van een consistente gebruikerservaring terwijl de total cost of ownership (TCO) daalt. 

UITGEBREIDE AUDITING EN RAPPORTAGE

Imprivata Confirm ID voor medische systemen biedt gedetailleerde rapportagefuncties, waarmee een beveiligde en controleerbare chain-of-trust voor de toegang tot medische systemen wordt gegenereerd. Imprivata Confirm ID voor medische systemen maakt beter zichtbaar hoe, waar en wanneer zorgverleners gebruikmaken van patiëntgegevens op medische systemen.