Commerciële dienstverlening, overheid en financiële dienstverlening

 

Uw wachtwoorden onder controle

 

Organisaties kunnen veel tijd en geld besparen door de efficiëntie te verbeteren. Omdat medewerkers vaak al zwaar belast worden, richten slimme organisaties zich in de jacht op kostenbesparingen vooral op de bedrijfsprocessen. Hierbij biedt de IT zowel mogelijkheden als beperkingen. Aan de ene kant geeft technologie een beter inzicht in de volledige productie- en leveringsketen. CIO's die technologische transformatie en groei nastreven, hebben alle benodigde gegevens in handen om de productie, de bedrijfsprocessen en de dienstverlening efficiënter te maken. Aan de andere kant staan IT-budgetten onder druk, waardoor het steeds moeilijker wordt de gebruikers een IT-ervaring te bieden die tegemoet komt aan hun behoeften. Omdat gegevensbeveiliging en compliance bij organisaties terecht hoog op de agenda staan, is hoogwaardige authenticatie een prioriteit voor elke CIO. Vanuit het oogpunt van compliance is authenticatie essentieel voor auditing van processen. Imprivata helpt organisaties om concreet financieel voordeel te behalen door bedrijfsprocessen te stroomlijnen.

Het IT-team moet zorgen voor goede beveiliging en naleving van wetten en voorschriften (NEN7510, meldplicht datalekken, interne audit policies en dergelijke) en tegelijkertijd de medewerkers probleemloze toegang geven tot de systemen die ze nodig hebben voor hun werk.

 

Gartner adviseert single sign-on

 

Een absolute minimumeis is dat medewerkers altijd en overal, vanaf elk denkbaar apparaat veilig en productief moeten kunnen werken. Elke keer dat een medewerker moeite heeft met inloggen, vervolgens de helpdesk moet bellen of een taak niet af krijgt doordat de technologie te gecompliceerd is, wordt er niet alleen kostbare tijd verloren maar ook een deel van de IT-investering verspild. Medewerkers gebruiken steeds meer systemen. In sommige beroepsgroepen moeten ze tot wel 70 keer per dag inloggen op 15 of meer verschillende applicaties.

Volgens het rapport 'Three Simple Ways IT Service Desks Should Handle Incidents and Requests' dat door de analisten van Gartner in 2015 is uitgebracht, heeft tot 60% van alle helpdeskcontacten te maken met het aanvragen van een nieuw wachtwoord. Daarom adviseert ook Gartner het gebruik van single sign-on, zodat gebruikers van IT-systemen zo min mogelijk wachtwoorden hoeven te onthouden.

 

Een oplossing van wereldklasse

 

Imprivata integreert authenticatiebeheer, wachtwoordbeheer en single sign-on (SSO) voor applicaties, zodat organisaties met één veilige oplossing beschikken over beveiliging en productiviteit van wereldklasse.

  • Imprivata biedt gebruikers snelle inlogmogelijkheden voor alle systemen en applicaties, zodat de productiviteit toeneemt. Gefrustreerde medewerkers zijn immers niet productief en vormen een risico voor de beveiliging wanneer ze van hun kunstgrepen een gewoonte maken.
  • Imprivata biedt beheerders functionaliteit voor centraal policybeheer.
  • Imprivata biedt beheerders en gebruikers selfservice-portals om calls naar de helpdesk voor nieuwe wachtwoorden en andere improductieve activiteiten te beperken. Gebruikers kunnen zelf hun Active Directory wachtwoord beheren, waardoor er veel tijd en geld bespaard wordt binnen de IT helpdesk.
  • Imprivata biedt compliance-specialisten geaggregeerde auditgegevens voor betrouwbare inzichten.

 

Imprivata-oplossingen passen bij elk type organisatie

 

Imprivata biedt een platform dat wereldwijd door duizenden organisaties in de private en publieke sector wordt gebruikt om informatiesystemen en applicaties snel en veilig toegankelijk te maken. Onze oplossingen, onder andere voor authenticatiebeheer en single sign-on, zijn inzetbaar in alle sectoren van de economie.

  • De gemiddelde klant van Imprivata heeft 100 tot 10.000 medewerkers. Deze organisaties wenden zich tot ons om problemen met bedrijfsprocessen op te lossen en/of om waarde te genereren uit transformatiekansen, die bijvoorbeeld ontstaan bij IT-programma's zoals een netwerkupgrade of een VDI-implementatie.
  • We werken voor organisaties uit alle sectoren, niet alleen de zorg. Het is een universeel dilemma voor organisaties in alle sectoren om geautoriseerde medewerkers op een productieve manier doorlopende toegang tot informatie te geven en tegelijkertijd de informatiesystemen afdoende te beveiligen in de wereldwijde, online economie van vandaag.

 

Maximaal rendement op uw huidige IT-infrastructuur

 

Wat voor systemen u ook hebt, van verouderde hardwaresystemen en terminalemulators tot virtuele IT: wij kunnen ermee overweg, zonder problemen. Haal alles uit uw huidige systemen, zodat u de levensduur kunt verlengen en een optimaal rendement behaalt. U kunt uw systemen ook aansluiten op nieuwe technologieën, zoals cloudservices. We leveren No Click Access voor vrijwel elke desktop, zodat virtualisatie en beveiligde toegang op afstand gemakkelijk te realiseren zijn vanaf elk device, inclusief iPad’s en Android-apparaten.

 

Eenvoudige en gecentraliseerde compliance-rapportage

 

Verlaag de kosten en inspanning voor het naleven van wet- en regelgeving, door alle authenticatie- en toegangsevents van medewerkers centraal en realtime bij te houden. Speciale audittools registreren en signaleren het gebruik van applicaties door specifieke gebruiker-ID’s en detecteren ongewenst gedrag, zoals het delen van wachtwoorden. Dankzij waarschuwingen per e-mail, zijn gebeurtenissen zoals mislukte inlogpogingen, gebruikersblokkeringen en systeemstoringen gemakkelijk te beheren.

 

Producten

Imprivata OneSign Single Sign-On

 

In gereguleerde sectoren overal ter wereld helpt single sign-on om applicaties sneller en gemakkelijker toegankelijk te maken door het inlogproces voor geauthenticeerde gebruikers te automatiseren. In combinatie met authenticatiebeheer biedt Imprivata de gebruikers No Click Access voor moeiteloze toegang tot netwerken, desktops en applicaties. En door het gebruik van sterke wachtwoorden af te dwingen, zelfs op thin clients en netwerkterminals, zorgt Imprivata ervoor dat ook oudere systemen aan de nieuwste voorschriften voldoen. Hierdoor kunt u de economische levensduur van deze systemen verlengen en kosten besparen.

 

Imprivata Authentication Management

 

Elke desktop en elk workstation in uw infrastructuur vormt een gateway naar bedrijfsinformatie. Goede beveiliging heeft de hoogste prioriteit, maar ook snelle toegang en maximale productiviteit zijn heel belangrijk. Authenticatiebeheer met Imprivata vereenvoudigt en beveiligt de toegang tot fysieke en virtuele desktops. In plaats van complexe gebruikersnamen en wachtwoorden in te typen, kan de gebruiker volstaan met één scan van een ID-badge of vingerafdruk. Doordat alle authenticatie-events worden gecontroleerd en geregistreerd, kan de IT-afdeling gemakkelijk aan alle wettelijke voorschriften voldoen.

 

Imprivata Self-Service Password Management

 

De portals van Imprivata Self-Service Password Management nemen de IT-helpdesk het wachtwoordbeheer uit handen. Niet alleen houdt de helpdesk meer tijd over voor productieve taken, maar bovendien kan een actieve wachtwoordpolicy worden gevolgd met eisen aan de lengte of de sterkte van wachtwoorden en de verplichting om regelmatig een nieuw wachtwoord te kiezen. Gebruikers kunnen heel gemakkelijk hun inloggegevens wijzigen en applicatiewachtwoorden ophalen, zodat de workflows niet worden vertraagd of onderbroken.

 

Imprivata OneSign Fingerprint Biometric Identification
 

Door middel van biometrische vingerafdrukidentificatie kunnen gebruikers snel en gemakkelijk met één vingerbeweging toegang krijgen tot hun desktops en applicaties, zonder gedoe met wachtwoorden. Dit systeem werkt zowel voor fysieke als voor virtuele omgevingen en kan niet alleen voor de eerste toegang, maar ook voor authenticatie binnen een applicatieworkflow worden gebruikt.

 

Virtual Desktop Access voor Microsoft, Citrix en VMware

 

Virtuele desktoptoegang biedt gebruikers een snelle en eenvoudige manier om toegang te krijgen tot hun virtuele Microsoft, Citrix- of VMware-desktops. Doordat omslachtige handmatige inlogprocedures worden vervangen door geautomatiseerde processen, helpt Imprivata Virtual Desktop Access (VDA) de gebruikers hun roaming desktops zo efficiënt mogelijk te gebruiken, tijd te besparen en de productiviteit te maximaliseren. Met één scan van een ID-badge kunnen gebruikers hun persoonlijke virtuele desktops onmiddellijk openen vanaf elke locatie en elk apparaat. Imprivata VDA is geïntegreerd met Microsoft Remote Desktop Services, Citrix XenApp, Citrix XenDesktop en VMware Horizon View, zodat u verzekerd bent van professionele ondersteuning voor thin en zero clients.

 

Other Industries