Externe toegang

Externe toegang en multifactor-authenticatie voor de gezondheidszorg

Imprivata Confirm ID for Remote Access is een oplossing voor veilige en handige twofactor-authenticatie, die speciaal is ontwikkeld om te voldoen aan de kritieke veiligheids- en workflowuitdagingen van de huidige ondernemingen in de gezondheidszorg.

De gezondheidszorg blijft het slachtoffer van grootschalige, spraakmakende datalekken en hackers maken gebruik van zeer doelgerichte, geavanceerde social engineering-technieken om toegang te krijgen tot patiëntendossiers en andere gevoelige gegevens. 

Imprivata Confirm ID for Remote Access verbetert de beveiliging door twofactor-authenticatie in te schakelen voor externe netwerktoegang, cloudapplicaties, Windows-servers en -desktops, en andere kritieke systemen en workflows.

Imprivata Confirm ID biedt ook handige verificatiemethoden, zoals push-tokenmeldingen die kunnen worden gebruikt in workflows. Hierdoor kunnen organisaties een beveiligingslaag voor gebruikers toevoegen die vertrouwd, snel en efficiënt is.

Met Imprivata Confirm ID voor Remote Access kunnen zorgorganisaties het volgende doen:

  • Phishing en andere aanvallen bestrijden om de beveiliging te verbeteren en om bescherming te bieden tegen onbevoegde toegang tot patiëntendossiers en andere gevoelige informatie
  • De beveiliging voor gebruikers onzichtbaar maken met innovatieve en handige verificatiemethoden, zoals push-tokenmeldingen
  • Rapportage stroomlijnen en authenticatiebeheer vereenvoudigen door gebruik te maken van één gecentraliseerd identiteits- en authenticatieplatform voor alle enterprise-workflows

Features

Integratie met toonaangevende VPN's en andere gateways voor externe toegang

communicatie tussen apparaten

Imprivata Confirm ID for Remote Access integreert naadloos met toonaangevende VPN's en andere gateways voor externe toegang om authenticatiebeheer te stroomlijnen en multifactor-authenticatie bij externe toegang voor werknemers te vereenvoudigen. Gateways van Citrix, Cisco, Microsoft, VMware en andere toonaangevende providers zijn intern gekwalificeerd en worden geleverd met documentatie voor de specifieke gateway. Imprivata Confirm ID ondersteunt ook eventuele extra gateways die via RADIUS kunnen worden verbonden voor authenticatiedoeleinden.

Integratie met Microsoft ADFS ter bescherming van cloudapplicaties

communicatie tussen apparaten

Imprivata Confirm ID for Remote Access integreert met Microsoft ADFS om tweefactor-authenticatie af te dwingen wanneer gebruikers toegang willen tot cloudapplicaties. Dit verbetert de veiligheid als ziekenhuizen gezondheidsinformatie van patiënten, werknemersgegevens, financiële gegevens en andere gevoelige informatie naar de cloud verplaatsen.

Tweefactor-authenticatie voor Windows-servers en -desktops

communicatie tussen apparaten

Imprivata Confirm ID for Remote Access biedt tweefactor-authenticatie voor beheerderstoegang om ervoor te zorgen dat alleen geautoriseerde gebruikers toegang hebben tot Windows-desktops en -servers. Dit biedt bescherming tegen pogingen van hackers om toegang te krijgen tot deze kritieke systemen met behulp van inloggegevens verkregen via phishing of andere cyberaanvallen.

Snelle, handige push-tokenmelding

communicatie tussen apparaten

Imprivata Confirm ID for Remote Access maakt het mogelijk om via handige push-tokenmeldingen multifactor-authenticatie bij externe toegang af te dwingen met een snelle en efficiënte workflow voor gebruikers. Wanneer werknemers toegang willen tot een VPN of andere gateway, voeren ze als eerste authenticatiefactor hun gebruikersnaam en wachtwoord in. Imprivata Confirm ID stuurt vervolgens een melding naar de mobiele telefoon van de gebruiker en vraagt de gebruiker zijn identiteit te verifiëren. De gebruiker kan gewoon op de melding op het vergrendelingsscherm van zijn apparaat swipen en op Goedkeuren drukken. Op dat moment is de tweede authenticatiefactor uitgevoerd. Medewerkers hoeven hun telefoon niet te ontgrendelen of een eenmalig wachtwoord in te voeren. Ook hoeven ze geen hardwaretokengenerator met zich mee te dragen (hoewel deze methoden indien nodig worden ondersteund).

Als gebruikers de push-tokenfunctionaliteit niet hebben, ondersteunt Imprivata Confirm ID for Remote Access aanvullende authenticatiemethoden, zoals conventionele softwaretokens en sms. Dit vergroot de flexibiliteit zodat kan worden voldaan aan de vereisten van verschillende workflowscenario's voor gebruikersverificatie.

Flexibele zelfregistratie voor gebruikers

communicatie tussen apparaten

Imprivata Confirm ID for Remote Access stelt gebruikers in staat om zelf hun mobiele apparaat te registreren vanaf elk apparaat, waar dan ook. Als gebruikers toegang hebben tot een systeem met een Imprivata-agent, wordt registratie nog eenvoudiger. De gebruiker downloadt in dit geval gewoon de Imprivata ID-app via de Apple App Store of Google Play en wordt uitgenodigd om zich te registreren in de app bij gebruik van een gateway voor externe toegang. Hierdoor kunnen organisaties sneller en efficiënter de handhaving van multifactor-authenticatie opschalen voor externe toegang tot de hele onderneming.