Weer vijf Belgische ziekenhuizen vertrouwen op Imprivata

Imprivata regeert op de single sign-on markt in de zorgsector

Imprivata, toonaangevend leverancier van oplossingen voor authenticatie- en toegangsbeheer, kondigt aan dat onlangs vijf ziekenhuizen in België hebben gekozen voor Imprivata OneSign.

 

Partners dragen bij aan groei

 

Imprivata OneSign wordt naast de meer dan 40 ziekenhuizen in Nederland, in Belgie al gebruikt bij meer dan 10 ziekenhuizen en heeft daarnaast veel andere klanten bij commerciële organisaties en de financiële branche. “Na een jaar rust op de Belgische markt, maakt Imprivata een snelle groei door in 2015 met maar liefst vijf nieuwe klanten in de gezondheidszorg. Het betreft hier vier algemene ziekenhuizen en één psychiatrisch ziekenhuis,” zegt Robin Verwerda, Regional Sales Director – Benelux bij Imprivata. “Het bevestigt bovendien dat Imprivata de juiste keuze heeft gemaakt met partners in België. Dit begint zich nu in 2015 terug te betalen.”

 

Nú is het moment security in de zorg naar een hoger plan te tillen

 

Zorginstellingen en ziekenhuizen ervaren dat de tijd rijp is de security te verbeteren. Dat heeft te maken met de drijfveer naar JCI of NIAZ accreditatie voor ziekenhuizen in Vlaanderen om vóór 2018 een accreditatietraject te doorlopen, zoals de Vlaamse overheid dit stimuleert. “Imprivata voldoet aan de eisen voor de accreditatie met geavanceerde authenticatie-mogelijkheden, “ vervolgt Verwerda. ”De robuuste toegangsbeveiliging werkt dankzij onder meer de gebruikersvriendelijkheid van onze single sign-on oplossing. Een hoog niveau van security en effectieve gegevensbeveiliging hoeven dus niet ten koste van eenvoud en gemak te gaan; Imprivata faciliteert goed gedrag bij de zorgprofessionals en zij kunnen zich beter op de patient richten in plaats van op het inloggen in applicaties.” Ook specifieke Belgische wetgeving voor zorginstellingen, aanbevelingen van de privacycommissie en aanbevelingen van de Nationale Raad van de Orde van Geneesheren dragen bij tot de versnelde invoering van de Imprivata oplossing.

 

Technologische drivers

 

Ziekenhuizen zoeken naar oplossingen om desktops en applicaties te centraliseren om zo IT flexibeler, beter beheerbaar en veiliger te maken. Bij vernieuwingen van de infrastructuur, soms gecombineerd met een nieuw EPD, wordt er veelal gekozen voor virtuele desktop-technologie (VDI) van Microsoft, VMware of Citrix met welke leveranciers Imprivata een unieke wereldwijde samenwerking en integratie heeft. “Vaak kiezen ziekenhuizen meteen een single sign-on oplossing, niet alleen om JCI/NIAZ-accreditatie te ondersteunen, maar ook om snel te kunnen inloggen en werkplekken eenvoudig uitwisselbaar te maken en de worklfows van de zorgprofessionals te optimaliseren. Imprivata OneSign staat vaak hoog op de wensenlijst; de vijf nieuwe ziekenhuizen hebben mede daarom voor onze oplossing gekozen,” besluit Verwerda. Manuel Eyland, projectleider ICT dienst bij AZ Sint-Jan Brugge-Oostende AV over de Imprivata-oplossing: “Na een uitgebreide Proof-of-Concept (POC) op twee verpleegafdelingen, waren we overtuigd van de mogelijkheden en gebruikersvriendelijkheid van de Imprivata- oplossing. De eindgebruikers waren in die mate tevreden dat ze na de testperiode niet meer terug wilden naar de oude situatie. Een meer dan geslaagde POC dus.”

De ziekenhuizen waarderen de operationele stabiliteit van Imprivata OneSign in combinatie met VDI en het gemak waarmee deze uit te rollen is, zonder aanpassingen in Active Directory. Imprivata OneSign helpt tevens VDI- investeringen te optimaliseren en dankzij globale samenwerking met toonaangevende thin en zero client-fabrikanten als IGEL, HP, Dell (Wyse) en Teradici blijven investeringen toekomstzeker. Snel inloggen, eenvoudige uitrol evenals uitstekende integratie met VDI, thin en zero clients wordt mede mogelijk gemaakt door de Imprivata OneSign API.

 

Implementatie-, gebruiks- en beheergemak

 

Tijdens de diverse Proof of Concepts bij deze klanten bleek keer op keer dat Imprivata OneSign de laagste TCO heeft. Dit wordt mede veroorzaakt door de erg eenvoudige Application Profile Generator (APG) toolset en de gemakkelijk te leren beheerinterface voor de IT-staf. Een ziekenhuis - dat security-aspecten liever niet naar buiten brengt en dus anoniem wil blijven – zegt: “Omdat er dus geen complex programmeerwerk nodig is om de applicaties te profilen (SSO), levert Imprivata een zekere project implementatie volgens planning zonder risico’s en weten wij dat het project een succes wordt; het werkt gewoon! We zijn in staat de gehele Imprivata-oplossing zelf te onderhouden zonder consultants te hoeven inschakelen”. “Onze gebruikers (en IT) hoeven ook niet te wennen aan afwijkende en lastiger te gebruiken loginschermen zoals bij andere producten veelal het geval is. Dit scheelt onnodige calls op de helpdesk.”

 

Meer informatie

 

Wenst u contact met ons op te nemen, vul dan het volgende formulier in: https://www.imprivata.nl/nl/products-and- solutions/by-challenge/neem-contact-met-ons-op of neem contact op met Robin Verwerda, Regional Sales Director - Benelux (rverwerda@imprivata.com). Op onze website vindt u tevens het door advocatenbureaus Kennedy van der Laan en Lorenz in opdracht van Imprivata geschreven white paper “Beveiliging van medische gegevens bij zorginstellingen in België en Nederland”.

 

Image: