Soepele integratie van Imprivata OneSign met E.care ED

Hogere efficiëntie dankzij single sign-on bij de Spoedeisende Hulp door naadloze integratie van Imprivata OneSign en E.care ED.

Den Haag, 18. maart 2016 - Imprivata, toonaangevend leverancier van oplossingen voor authenticatie- en toegangsbeheer en E.care, best-of-breed ziekenhuissoftware voor de spoedeisende hulp en operatiekamer, kondigen aan dat vanaf de onlangs vrijgegeven versie 3.0.5 van E.care ED, naadloze integratie met Imprivata OneSign is gerealiseerd. “Hiermee geven we een antwoord op de vraag naar een gebruiksvriendelijke samensmelting van onze functionaliteit en een degelijke single sign on-oplossing die bij veel klanten leeft,” zegt Kris Dens, Managing Director bij E.care.

Efficiëntere zorg door razendsnelle toegang

Met E.care ED van het Belgische E.care zijn de afdelingen Spoedgevallen, Spoedhulp of Spoedeisende Hulp bij ziekenhuizen in staat de workflow met betrekking tot patiënten te automatiseren. De software toont een realtime cockpit op het beeldscherm. Hierop is exact te zien waar elke individuele patiënt zich bevindt in het zorgproces en waar actie of evaluatie door de zorgverlener vereist is. “Voor de spoedeisende hulp is koppeling van E.care ED met andere systemen erg belangrijk,” vervolgt Dens. “We zijn daarom blij dat we samen met Imprivata de integratie met OneSign hebben gerealiseerd. Dankzij single sign-on in E.care ED en de andere ziekenhuisapplicaties, wordt het zorgproces op die afdelingen weer een stuk efficiënter. De eerste ziekenhuizen werken inmiddels met beide producten als geïntegreerde oplossing.”

Een tik met de badge is voldoende voor veilige toegang

“Bij de Spoedeisende Hulp is het belangrijk bedside patiëntinformatie te registreren en in te zien. In de praktijk zien we dat er door zorgverleners honderden malen per dag in- en weer uitgelogd wordt. Uitloggen is noodzakelijk om te voorkomen dat bijvoorbeeld wachtende patiënten vertrouwelijke informatie kunnen inkijken,” zegt Robin Verwerda, Regional Sales Director - Benelux bij Imprivata. “Bovendien worden de PC’s door meerdere zorgverleners na elkaar gebruikt. Het is zeer onpraktisch om dan telkens opnieuw de gebruikersnaam en een wachtwoord te moeten opgeven om in te loggen. En slim authenticeren is nu precies ons domein.” De single sign-on oplossing van Imprivata werkt - door de integratie - transparant samen met E.care ED. De zorgverlener heeft met een simpele tik van een badge of de ziekenhuispas gemakkelijk en snel, veilig toegang tot E.Care ED en tot andere achterliggende applicaties zoals het Ziekenhuis Informatie Systeem (EPD), het RIS of het PACS.

Voldoen aan de vraag

E.care ED zorgt voor een duidelijke klinische verslaglegging voor arts en verpleegkundige en documentatie van klinische workflows, van pre-hospitale fase tot opname en ontslag. De vele functies van E.care ED maken het werk een stuk aangenamer en productiever, denk aan ordercommunicatie en opvolging van lab, technische onderzoeken, medicatie en verbruik van materialen, het maken van takenlijsten voor opvolging inclusief klinische paden en ondersteuning van een triagemethode naar keuze. Met de toevoeging van OneSign Single Sign-On logt elke zorgprofessional altijd onder de eigen account in, snel en simpel met een badge. Vanwege vertrouwelijkheid mogen PC’s bijvoorbeeld niet door wachtende patiënten worden gebruikt. Imprivata OneSign zorgt ervoor dat de zorgmedewerker automatisch wordt uitgelogd als de werkplek wordt verlaten. Dankzij de Transparent Screenlock-functie van OneSign blijft geanonimiseerde data in het cockpitscherm voor iedereen zichtbaar, maar kan deze pas gewijzigd worden na hernieuwde authenticatie. Dens besluit: “Door de integratie met Imprivata OneSign kan E.care ED nog beter aan de specifieke behoeften van de spoedeisende hulp voldoen. De administratieve inspanning blijft tot een minimum beperkt en elke hulpverlener beschikt op elk moment over de relevante informatie.”

Over Imprivata

Imprivata, de wereldwijde leverancier van IT-beveiligingsoplossingen voor de gezondheidszorg, biedt veilige informatietoegang en samenwerking aan twee miljoen gebruikers in de gezondheidszorg wereldwijd. Als de nummer één aanbieder van single sign-on en access management oplossingen voor de gezondheidszorg en andere sterk gereguleerde sectoren, krijgt Imprivata Single Sign-On erkenning van Gartner. Imprivata heeft zijn wereldwijde hoofdkantoor in Lexington, Massachusetts en Europese hoofdkantoor in Uxbridge, UK. Imprivata bedient meer dan 60 ziekenhuizen in Nederland en België. Daarvoor werkt Imprivata samen met meer dan 200 leveranciers van EPD’s en aanvullende technologieën. www.imprivata.com/nl

Over E.care

E.care creëert, verkoopt en implementeert software die het medisch zorgproces bij ziekenhuizen in de Benelux en daarbuiten ondersteunt, in het bijzonder op de afdelingen spoedeisende hulp / spoedgevallen en het operatiekwartier / de operatiekamer. Daarbij levert E.care consultancy en technische knowhow om de implementatie optimaal te laten verlopen en om nadien de gebruikers de nodige ondersteuning te geven. Meer dan 60 ziekenhuizen in België, Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland gebruiken inmiddels E.care ED. www.ecare.be

Media contact US Headquarter:                                   
John Hallock
Tel.: +1 617-615-7712
jhallock@imprivata.com

Kerry Pillion
781-761-1452
kpillion@imprivata.com

Meer informatie
Robin Verwerda
Regional Sales Director - Benelux rverwerda@imprivata.com