Ook de financiële sector kiest voor Imprivata

Grote internationaal opererende bank in Nederland vervangt Citrix Password Manager door Imprivata OneSign
Imprivata, toonaangevende leverancier van oplossingen voor authenticatie- en toegangsbeheer, kondigt aan dat een grote wereldwijd opererende Nederlandse bank heeft gekozen voor Imprivata’s security-oplossingen.

 

Imprivata en de financiële sector

 

“In Nederland worden Imprivata-oplossingen al gebruikt bij meer dan 40 ziekenhuizen, diverse zorginstellingen en gemeentes, ministeries en meer dan 30 commerciële klanten,” zegt Robin Verwerda, Regional Sales Director - Benelux. “We zijn daarom ontzettend trots dat ook de financiële sector in Nederland de vele voordelen van Imprivata oplossingen gaat ervaren. Deze stap betekent een verbreding van onze markt in Nederland en laat in de praktijk zien dat Imprivata OneSign ook uitstekend aansluit bij andere branches dan de zorgomgevingen waar Imprivata groot in is geworden.” Imprivata combineert een hoger securityniveau met een optimale gebruikersvriendelijkheid en veel tijdswinst voor de medewerkers bij het inloggen in applicaties.

 

Vervanging Citrix Password Manager

 

De betreffende bank - die security-aspecten liever niet naar buiten brengt en dus anoniem wil blijven - heeft na een uitvoerig selectieproces tussen producten van meer dan vijf verschillende fabrikanten en na een Proof of Concept met één andere concurrent, uiteindelijk de keuze gemaakt voor Imprivata OneSign. Imprivata OneSign single sign-on vervangt Citrix Password Manager voor de meer dan 20.000 medewerkers. “Citrix-klanten ervaren SSO als een essentiële eigenschap voor zowel security als gebruiksgemak, die helpt controle te behouden over bedrijfsinformatie zonder productiviteit of efficiëntie van workflow op te offeren in virtuele computing-omgevingen,” zegt Calvin Hsu, vice president, product marketing, Desktops and Apps, bij Citrix. “Dankzij Imprivata hebben klanten van Citrix SSO- technologie de beschikking over een oplossing die ze verzekert van continuïteit van kritische processen in omgevingen met XenDesktop en XenApp, inclusief toegang vanaf thin en zero clients. Imprivata OneSign is een bewezen managementoplossing voor SSO en authenticatie voor alle Citrix-omgevingen. We adviseren onze klanten daarom Imprivata om te profiteren van de voordelen van het migratieprogramma en zo de desktopvirtualisatie- oplossingen op te waarden tot de nieuwste platforms.”

 

Gebruiks- en beheergemak

 

Tijdens de Proof of Concept bij de bank bleek dat Imprivata OneSign de laagste TCO heeft. Dit is mede te danken aan de erg eenvoudige Application Profile Generator (APG) toolset en de gemakkelijk te leren beheerinterface voor de IT-staf. “Omdat er dus geen complex programmeer werk nodig is om de applicaties te profilen (SSO), levert Imprivata een zekere project implementatie volgens planning zonder risico’s en weten wij dat het project een succes wordt”. Ook het feit dat er geen aanpassingen in Active Directory nodig zijn, waardoor het eenvoudig uit te rollen is, speelt daarbij een rol; alles functioneert eenvoudigweg.

 

 

Meer informatie

Wenst u contact met ons op te nemen, vul dan het volgende formulier in: https://www.imprivata.nl/nl/products-and- solutions/by-challenge/neem-contact-met-ons-op of neem contact op met Robin Verwerda, Regional Sales Director - Benelux (rverwerda@imprivata.com). Op onze website vindt u tevens het door advocatenbureaus Duthler Associates and First Lawyers in opdracht van Imprivata geschreven white paper “Een datalek voorkomen is beter dan genezen”.