Sean Kelly

Sean Kelly

Chief Medical Officer

Dr. Sean Kelly is de chief medical officer van Imprivata, waar hij leiding geeft aan het Clinical Workflow Productivity-team en advies uitbrengt over de klinische praktijk van de IT-beveiliging in de zorgsector. Naast zijn functie als CMO bij Imprivata is dr. Kelly praktiserend arts en docent aan het Beth Israel Deaconess Medical Center, een geavanceerd traumacentrum en academisch ziekenhuis in Boston, Massachusetts. Hij heeft gestudeerd aan Harvard College, University of Massachusetts Medical School en Vanderbilt University, waar hij als arts-assistent en hoofdarts heeft gewerkt. Hij is officieel gecertificeerd als gespecialiseerd SEH-arts en hij is een fellow van het American College of Emergency Physicians.

Dr. Kelly heeft meerdere jaren in het ziekenhuisbestuur gewerkt als Director of Graduate Medical Education, met verantwoordelijkheid voor meer dan 600 artsen in opleiding en ruim 65 miljoen dollar aan Medicare-financiering. Hij is Assistant Professor of Medicine aan Harvard Medical School, hij heeft een leerboek over spoedeisende geneeskunde en artikelen over medisch onderwijs geschreven, en hij heeft als docent meerdere prijzen gewonnen, waaronder de Harvard Affiliated EM Residency Best Teaching Attending and Role Model Awards.

Dr. Kelly is tevens medeoprichter en partner van Lifeguard Medical Group in Martha’s Vineyard, een praktijk voor SEH-artsen die in het toeristenseizoen actief is. Hij is gasthoogleraar aan de universiteit van Florence in Italië en SEH-arts bij Fenway Park, en hij verleent graag humanitaire en rampenhulp op verschillende plaatsen over de hele wereld.