Mark Nesline

Mark Nesline

Senior VP of Engineering

Mark Nesline is Senior Vice President of Engineering bij Imprivata. Mark geeft leiding aan alle activiteiten op het gebied van engineering, softwareontwikkeling en serverontwikkeling. Hij beschikt over ruime ervaring met het ontwikkelen van IT-producten, onder meer als leider van verschillende leveranciers van marktleidende Software-as-a-Service (SaaS) producten en oplossingen voor beveiliging en gezondheidszorg.

Voordat hij naar Imprivata kwam, was Mark de Senior Vice President of Engineering bij Lionbridge Technologies, 's werelds grootste commerciële vertaalbedrijf. Daar was hij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de vertaaltechnologie van Lionbridge en gaf hij leiding aan productmanagement en IT. Daaraan voorafgaand gaf Mark leiding aan de productontwikkeling voor het marktleidende SaaS-systeem voor sollicitantenbeheer van Kenexa (thans IBM) en was hij Senior Vice President of Engineering & Product Development bij Sentillion, een onderneming die oplossingen voor identiteitsbeheer levert aan zorgorganisaties. Voorafgaand aan Sentillion was Mark de Vice President of Engineering bij RSA Security, waar hij leiding gaf aan de ontwikkeling van authenticators en authenticatiesystemen.

Mark heeft een bachelor’s degree in Engineering Sciences van Dartmouth College en een master’s degree in Aeronautics & Astronautics van Stanford University.