Commerciële bedrijven

Veel wachtwoorden, veel frustratie

 

Naast de zorg, overheid en financiële sector, worden de Imprivata-oplossingen meer en meer bij commerciële organisaties gebruikt, denk bijvoorbeeld aan de transportbranche, media & uitgeverijen, technologiebedrijven, researchomgevingen of fabricage- en productieomgevingen. Veilig toegang tot data speelt namelijk overal: medewerkers loggen in op werkplekken en moeten inloggen in een brede diversiteit aan applicaties. Er worden eisen aan wachtwoorden afgedwongen, die vaak verschillende zijn tussen de applicaties met als gevolg een hele diversiteit aan loginnamen en wachtwoorden.

Medewerkers weten best dat wachtwoorden belangrijk zijn, maar omdat ze er veel moeten onthouden neigt men ernaar ze identiek te maken (voor zover dat mogelijk is) of ze op te schrijven om ze niet te vergeten. Bij gedeelde werkplekken wordt uit gemak slechts eenmaal ingelogd bijvoorbeeld bij balies van recepties of wordt gewerkt met groepsaccounts, zoals in sommige 24/7-productieomgevingen het geval is.

Herhaald inloggen en uitloggen werkt contraproductief en frustrerend voor medewerkers en IT bij zowel kleinere bedrijven tot bij grote enterprises. De help desk krijgt veel calls om wachtwoorden te resetten.

“Wij hebben gekozen voor Imprivata omdat het eenvoudig werkt, tijdwinst oplevert en gebruikers minder afhankelijk maakt van de helpdesk.”

Ton Bruil, Corporate ICT Manager, Ewals Cargo Care (Nederland)

 

Beheer uw wachtwoorden

 

Imprivata biedt de tools die uw organisatie nodig heeft om het hele proces te versimpelen. Eenvoudige uitrol en eenvoudig te beheren: met Imprivata OneSign Single Sign-On worden alle bedrijfsapplicaties eenvoudig, snel en veilig toegankelijk voor uw medewerkers. De medewerker hoeft slechts eenmaal in te loggen. Het gebruikte wachtwoord mag complex zijn, omdat het toch het enige is wat de medeweker hoeft te onthouden. Er wordt automatisch ingelogd in alle achterliggende systemen. Imprivata OneSign Single Sign-On maakt applicatiebeveiliging heel eenvoudig, zelfs in omgevingen met meerdere logins, doordat het systeem de inloggegevens op een veilige manier leert en in één keer onthoudt. Imprivata OneSign Single Sign-On biedt organisaties:

 • een gestroomlijnde inlogprocedures voor soepele workflows
 • een hogere productiviteit
 • een hogere tevredenheid van medewerkers
 • een toegankelijk systeem dat iedereen op intuïtieve wijze kan gebruiken
 • automatisch inlogmogelijkheid in alle systemen en applicaties: van legacy en webgebaseerd tot draaiend op virtuele desktops

 

Minder druk op de IT-helpdesk

 

Met veel wachtwoorden voor de grote diversiteit aan systemen en applicaties, die ook nog eens verschillende eisen stellen bijvoorbeeld aan de complexiteit van de wachtwoorden of de snelheid waarmee ze moeten vernieuwen, is het begrijpelijk dat de help desk regelmatig gebeld wordt om een wachtwoord te resetten. Dit wordt ook veroorzaakt doordat sommige systemen worden geblokkeerd door herhaaldelijk loginpogingen. Dit kost kostbare tijd die beter voor meer inhoudelijk support gebruik kan worden. Imprivata OneSign Self-Service Password Management verlaagt de druk op uw IT-afdeling en in het bijzonder de druk op de helpdesk.

 • Medewerkers zijn zelf in staat hun wachtwoorden te resetten.
 • Imprivata OneSign Self-Service Password Management is eenvoudig te gebruiken en werkt samen met de huidige IT- en beveiligingsinfrastructuur

 

Een boost voor de security

 

Imprivata-oplossingen zijn zeer eenvoudig te implementeren, werken samen met alle applicaties, systemen en directory services en het maken van scripts is niet nodig. De hogere productiviteit van medewerkers, minder frustratie op de werkvloer en de verlaging van de het aantal desk calls verlaagt de Total Cost of Ownership van IT binnen uw organisatie. Hierbij zijn het vooral de indirecte kosten die de kostenverlaging veroorzaken.

Maar laten we vooral ook niet vergeten dat de security sterk verbeterd wordt door Imprivata OneSign Single Sign-On en Imprivata OneSign Self-Service Password Management:

 • Wachtwoorden delen of opschrijven is niet langer nodig.
 • Groepsaccounts zijn niet langer nodig.
 • Medewerkers hebben een sterk wachtwoord.

 

Toenemende mobiliteit

 

Medewerkers zijn gewend geraakt aan deels werken in de cloud. Ze werken meer en meer op andere tijden en vanaf andere plekken, onderweg, bij klanten of thuis. Deze mobility heeft ook tot gevolg dat er gewerkt wordt op allerlei devices en op privé pc’s en laptops. Om productief te kunnen werken, is toegang op afstand tot bedrijfsgegevens noodzakelijk. Veel organisaties werken met virtuele applicaties en virtuele desktops, waarbij bestanden, data en applicaties binnen het bedrijf draaien en op afstand worden bediend. Het is hierbij zeer belangrijk te weten dat de persoon die op afstand inlogt ook de persoon is die u verwacht. Imprivata OneSign Authentication Management is op mondiaal niveau schaalbaar en garandeert dat personen precies zijn wie ze beweren te zijn, vóórdat ze toegang krijgen tot data en applicaties. Imprivata OneSign Authentication Management biedt Security Officers onder meer de volgende voordelen:

 • Het draagt bij tot sterke wachtwoorddiscipline voor alle medewerkers.
 • Gebruikersactiviteiten kunnen worden gevolgd.
 • Er kunnen auditrapporten worden gegenereerd.
 • Mogelijkheid tot integratie met multi-factor authenticatie-oplossingen.