Multi-factor authenticatie

Imprivata Confirm ID voor klinische workflows

Imprivata Confirm ID™ voor klinische workflows ondersteunt snelle en veilige workflows voor authenticatie in een klinische setting.

Om veilige en effectieve patiëntenzorg volgens de geldende voorschriften te kunnen bieden, moeten zorgverleners zich vaak authenticeren bij klinische handelingen zoals het bestellen van medicijnen, het administreren van bloedproducten en het observeren van het afdanken van medicatie. Maar wanneer hiervoor een extra beveiligingslaag wordt toegevoegd, leidt dit vaak tot inefficiënties die vervelend zijn voor zorgverleners en een goede patiëntenzorg bemoeilijken.

Imprivata Confirm ID voor klinische workflows vereenvoudigt de authenticatieprocedure door gebruikersnamen en wachtwoorden te vervangen door een snelle en praktische methode, zoals het scannen van een ID-badge of vingerafdruk. Bovendien kan deze oplossing worden geïntegreerd met toonaangevende EPD's en andere klinische applicaties, zodat zorgverleners zich naadloos kunnen authenticeren en er een robuuste audit-trail wordt gegenereerd van alle interacties met medische patiëntgegevens.

Met Imprivata Confirm ID voor klinische workflows kunnen zorgorganisaties de gegevensbeveiliging en de compliance verbeteren, de personeelstevredenheid vergroten en meer tijd overhouden voor de patiëntenzorg.

Productkenmerken

NAADLOZE INTEGRATIE MET TOONAANGEVENDE EPD'S EN KLINISCHE APPLICATIES

Imprivata Confirm ID voor klinische workflows biedt gestandaardiseerde API-integratie met toonaangevende elektronische patiëntendossiers en andere klinische applicaties. Deze nauwe integratie stroomlijnt de authenticatieworkflows doordat zorgverleners zich snel en gemakkelijk opnieuw kunnen authenticeren binnen de huidige workflow. Eén enkele instantie van Imprivata Confirm ID voor klinische workflows is actief in het gehele ecosysteem van EPD's en klinische applicaties, zodat zorgverleners profiteren van een consistente gebruikerservaring terwijl de total cost of ownership (TCO) daalt.

DE SNELSTE EN HANDIGSTE TWEE-FACTOR AUTHENTICATIE

Imprivata Confirm ID voor klinische workflows ondersteunt een scala aan praktische en innovatieve authenticatiemethoden om te voldoen aan de vereisten van uiteenlopende klinische workflows. Zorgverleners krijgen alleen de beschikbare en toegestane authenticatiemethoden aangeboden, zodat de authenticatie altijd gestroomlijnd en efficiënt verloopt. 

FLEXIBELE BEVEILIGING

Verschillende authenticatiemethoden zijn geschikt voor verschillende workflows en klinische afdelingen. Imprivata ondersteunt een breed aanbod aan opties voor multi-factor authenticatie, waaronder smartcards, proximity-kaarten, wachtwoorden, tokens en biometrie, zodat zorginstellingen de methoden voor multi-factor authenticatie kunnen kiezen die het best aansluiten bij de behoeften van de gebruikers.

BREDE APPARAATONDERSTEUNING

Imprivata biedt flexibele integratie van multi-factor authenticatie met een groot aantal klinische applicaties, zodat organisaties het volledige potentieel van hun bestaande IT-systemen en investeringen kunnen blijven benutten.

MEER GEBRUIKSGEMAK

In tegenstelling tot traditionele opties voor multi-factor authenticatie, die vaak omslachtig en repetitief zijn voor de eindgebruiker, stelt Imprivata het gebruiksgemak centraal bij elke authenticatiemethode. 

UITGEBREIDE AUDITING EN RAPPORTAGE

Imprivata Confirm ID voor klinische workflows biedt gedetailleerde rapportagefuncties, waarmee een beveiligde en controleerbare chain-of-trust voor klinische workflows wordt gegenereerd. Doordat Imprivata Confirm ID beter zichtbaar maakt hoe, waar en wanneer zorgverleners gebruikmaken van medische patiëntgegevens, kunnen zorgorganisaties gemakkelijker audits uitvoeren en voldoen aan de wettelijke voorschriften. Uitgebreide rapportagetools documenteren de gebruikersauthenticaties en het registratieproces van de inloggegevens, waarbij de gegevens centraal worden opgeslagen.