Vervang Citrix Password Manager

Citrix Ready-oplossing geadviseerd door Citrix

 

Single sign-on (SSO) is een onmisbare component binnen elke gehoste workspace of virtuele werkplekomgeving op basis van Citrix XenApp of Citrix XenDesktop. Veel organisaties besluiten vaak al in de projectfase voor VDI dat SSO deel moet uitmaken van de nieuwe virtuele omgeving. Organisaties die niet meteen SSO meenemen, besluiten vaak nadien alsnog dat het toevoegen van een SSO-oplossing zinvol is.

“SSO is een essentiële en erg handige mogelijkheid voor Citrix-klanten waarmee ze de controle kunnen houden over bedrijfsinformatie zonder de efficiency van de workflow in virtuele omgevingen op te offeren. Dankzij Imprivata krijgen onze klanten die nu met Citrix SSO-technologie werken continuïteit voor kritische workflows in omgevingen met XenDesktop en XenApp, tevens als er toegang wordt verkregen via thin en zero client. Imprivata OneSign is een bewezen SSO en authentication management oplossing voor alle Citrix-omgevingen en we adviseren klanten gebruik te maken van het Imprivata migratieprogramma om zo de virtuele desktop-omgeving uit te breiden naar de nieuwste versie van onze platforms.”

- Calvin Hsu, vice president, product marketing Desktops en Apps, Citrix

 

Wat de klant zegt

 

Eind 2015 koos een grote wereldwijd opererende Nederlandse bank voor Imprivata’s security-oplossingen. “We zijn ontzettend trots dat ook de financiële sector in Nederland de vele voordelen van Imprivata oplossingen gaat ervaren. Deze stap betekent een verbreding van onze markt in Nederland en laat in de praktijk zien dat Imprivata OneSign ook uitstekend aansluit bij andere branches dan de zorgomgevingen waar Imprivata groot in is geworden.”

- Robin Verwerda, Regional Sales Director – Benelux, Imprivata

 

Kenmerken

Citrix Password Manager

Citrix zelf heeft een tijd lang een SSO-oplossing meegeleverd met sommige enterprise versies van XenApp en XenDesktop: Citrix Password Manager. Ook is Citrix Password Manager als los product te koop geweest. Echter heeft Citrix besloten niet langer door te gaan met de ontwikkeling van Password Manager. De laatste versie is inbegrepen bij XenApp 6.5, en als dat product End-of-Life gaat, betekent dat ook het einde voor Citrix Password Manager. Het product werkt bovendien niet op moderne Windows-versies. Gelukkig zijn er uitstekende alternatieven namelijk Imprivata OneSign!

De feiten met betrekking tot Citrix Password Manager:

 • Laatst ondersteunde versie op XenApp 6.5
 • Ondersteunt geen Windows 8.1 en Windows 10
 • Ondersteunt geen Windows Server 2012 en Windows Server 2012R2 evenals Windows Server 2016 (zodra beschikbaar)
 • Is primair een server-gebaseerd product dat draait op de centrale XenApp-omgeving.

Citrix Ready

Imprivata OneSign is al vele jaren een SSO-oplossing die door klanten op Citrix XenApp en XenDesktop gebruikt worden. Imprivata is Citrix Ready Partner, hetgeen wil zeggen dat het product is getest en goedgekeurd door Citrix. als oplossing om veilige toegang tot bedrijfskritische applicaties en informatie eenvoudig mogelijk te maken op zowel XenDesktop als XenApp. Efficiëntere workflow en hogere productiviteit tegel lagere kosten zijn het resultaat. Imprivata OneSign ondersteunt fat en thin clients als fysieke werkplek om vanaf elke locatie toegang te krijgen tot de centrale omgeving en is op die manier een end-to-end SSO-oplossing, vanaf het inlogscherm op de (thin) client tot en elke centrale applicatie in het datacenter. Imprivata noemt dit No Click Access. 

Dankzij de Citrix Ready-certificering weet een organisatie:

 • dat het product werkt op de centrale Citrix-infrastructuur
 • dat het wordt ondersteund door de software van Citrix

Client-ondersteuning

Omdat veel VDI-omgeving met Citrix XenDesktop en gehoste workspace op basis van Citrix XenApp gebruik maken van thin of zero clients als fysiek toegangs-device, is het goed te weten dat Imprivata ook partners is met diverse fabrikanten van thin en zero clients, waaronder Dell Wyse, HP, Samsung, IGEL en NComputing. In de ingebedded software van de clients is Imprivata OneSign ProveID Embedded geïntegreerd. Hierdoor werkt SSO out-of-the-box op deze thin en zero clients met directe ondersteuning voor het Citrix HDX-protocol.

Stap over naar Imprivata OneSign

In 2013 al heeft Imprivate het Single Sign-On Migration Program aangekondigd, om Citrix-klanten die gebruik maken van Citrix Password Manager een alternatief te bieden dat soepel te integreren is met Citrix XenApp en Citrix XenDesktop.

Het transitieprogramma is speciaal voor bestaande Citrix-klanten die Citrix Password Manager gebruiken:

 • prijsgunstige aanschaf van Imprivata OneSign
 • architectuur van Imprivata OneSign lijkt veel op die van Citrix Password Manager wat een korte leercurve tot gevolg heeft
 • Imprivata OneSign is op API-niveau geïntegreerd met XenApp en XenDesktop voor naadloze samenwerking van de oplossingen
 • Imprivata OneSign is Citrix Ready
 • Imprivata OneSIgn is inbegrepen bij veel thin en zero clients
 • Citrix adviseert Imprivata OneSign als de beste vervanging voor Password Manager

 

Other Hot Topics