Biometrische patiëntidentificatie

Imprivata PatientSecure is een platform voor positieve identificatie van patiënten die een een-op-een match creëert tussen individuele patiënten en hun unieke medische dossiers. Hierbij worden de digitale gezondheidsdossiers van patiënten nauwkeurig opgehaald met behulp van biometrische identificatie op alle zorgpunten. Imprivata PatientSecure kan rechtstreeks worden geïntegreerd in de EPD-, ADT-, EMPI- en andere ZIS-systemen van een zorginstelling. Dit verbetert de patiëntidentificatie door:

  • Het voorkomen van medische fouten en ongewenste gebeurtenissen door een onjuiste identificatie
  • Het verminderen van dubbele medische dossiers en overlappingen

Imprivata stelt ziekenhuizen in staat patiënten op betrouwbare manier te identificeren via een verscheidenheid aan biometrische opties, zoals:

  • Aderpatroonherkenning in de handpalm: het scannen van het aderpatroon in de handpalm kan in elke workflow worden gebruikt, ook bij de identificatie van niet-responsieve patiënten. De oplossing kan ook mobiel worden gebruikt op WOW's en tablets voor registratie bij het bed, evenals bij andere zorgpunten.
  • Biometrische irisherkenning: irisscans bieden een oplossing voor patiëntidentificatie zonder aanraking, terwijl het ook mogelijk is om in één stap een foto te maken op het moment van biometrische registratie

Product features

Uiterst nauwkeurige patiëntidentificatie

Imprivata PatientSecure vervangt traditionele patiëntidentificatiesystemen door biometrische identificatie, een methode die veel nauwkeuriger werkt. Biometrische gegevens van mensen veranderen nooit en kunnen niet worden gedupliceerd of vervalst. De oplossing kan zelfs worden gebruikt om onbekende patiënten te identificeren tijdens kritieke zorgverlening. 

Hoge acceptatiegraad door patiënten

Imprivata PatientSecure heeft een hoge successcore en acceptatiegraad. Patiënten waarderen het niet-storende proces waarbij ze geen persoonlijke of andere gevoelige patiëntidentificatiegegevens hoeven te delen met het ziekenhuispersoneel. 

Eenvoudige implementatie

Imprivata PatientSecure is eenvoudig in gebruik en kan naadloos worden geïntegreerd met alle toonaangevende EPD-leveranciers, selfservicekiosken en IT-infrastructuren. Imprivata helpt klanten bij elke stap van hun implementatie- en registratieproces en biedt voortdurende ondersteuning voor de veranderende behoeften van klanten. 

Eenvoudig patiëntinschrijvings- en identificatieproces

Het initiële Imprivata PatientSecure-registratieproces is snel en eenvoudig en vergt ongeveer evenveel tijd als een routinematig inschrijvingsproces op papier. Biometrische identificatie is gebruiksvriendelijk en minder opdringerig dan traditionele patiëntidentificaties, waardoor dit een ideale identificatiemethode is voor elke patiënt op elk punt van zorgverlening.

Sterk verbeterde patiëntervaring en kortere wachttijden

Imprivata PatientSecure zorgt dat patiënten snel de juiste zorg kunnen krijgen. Door een snelle en nauwkeurige biometrische identificatie te gebruiken bij het ophalen van de medische dossiers van patiënten, stroomlijnt de oplossing het inschrijvings- en registratieproces. Wanneer Imprivata PatientSecure wordt gecombineerd met een selfservicekiosk, kunnen wachttijden nog verder worden verkort . Imprivata PatientSecure verbetert de patiënttevredenheid en stroomlijnt de zorgverlening.

Hoge ROI en lage onderhoudskosten

Imprivata PatientSecure is eenvoudig te implementeren en te onderhouden. Imprivata PatientSecure biedt een aanzienlijke ROI en verbetert de efficiëntie van klinisch personeel. Hierdoor houden medewerkers meer tijd over voor hun patiënten en hoeven ze minder tijdte besteden aan papierwerk of ondoeltreffende technologieën.

Voortdurende ondersteuning voor klantbehoeften

Klanten van Imprivata PatientSecure krijgen een Customer Success Manager toegewezen, die elke stap van hun individuele reis met Imprivata begeleidt. Imprivata biedt ook leermiddelen, advies voor probleemoplossing en een uitgebreide klantenportal om te zorgen dat elke klant de Imprivata-oplossing voor biometrische identificatie optimaal benut.