Banken & financiële sector

Imprivata OneSign voor financiële dienstverlening

 

Eind 2015 koos een grote wereldwijd opererende Nederlandse bank voor Imprivata’s security-oplossingen. “We zijn ontzettend trots dat ook de financiële sector in Nederland de vele voordelen van Imprivata oplossingen gaat ervaren. Deze stap betekent een verbreding van onze markt in Nederland en laat in de praktijk zien dat Imprivata OneSign ook uitstekend aansluit bij andere branches dan de zorgomgevingen waar Imprivata groot in is geworden.”

- Robin Verwerda, Regional Sales Director – Benelux, Imprivata

 

Voldoe aan uw verplichtingen zonder de productiviteit te schaden

 

Wij beveiligen de toegang tot het waardevolste bezit van elke moderne financiële dienstverlener: informatie. We maken compliance tot een discipline waaraan iedereen kan bijdragen, zodat wet- en regelgeving niet langer een remmende werking heeft, maar de professionaliteit en de winstgevendheid bevordert.

 

Complexiteit verminderen in elke compliance-omgeving

 

De regeldruk op financiële instellingen neemt steeds verder toe. Gereguleerde financiële instellingen moeten zich niet alleen houden aan wettelijke voorschriften voor gegevensbeveiliging, maar ze moeten ook gegevens controleerbaar bijhouden om te voldoen aan wet- en regelgeving op het gebied van witwassen en financiële criminaliteit.

Imprivata OneSign Authentication Management is op mondiaal niveau schaalbaar en garandeert dat personen precies zijn wie ze beweren te zijn, vóórdat ze toegang krijgen tot complexe financiële systemen. Voor banken, verzekeraars en alle andere bedrijven in het spectrum van de gereguleerde financiële dienstverlening biedt Imprivata OneSign Authentication Management de eenvoudigste manier om gebruikersactiviteiten te volgen en auditrapporten te genereren voor alle aspecten van het voortdurend veranderende compliance-landschap.

Imprivata biedt Compliance Officers grote voordelen:

  • sterke wachtwoorddiscipline voor alle medewerkers
  • een toegankelijk systeem dat iedereen op intuïtieve wijze kan gebruiken (met reeds aanwezige proximity-technologie zoals kaarten, sleutelhangers en dergelijke)
  • gestroomlijnde inlogprocedures voor soepele workflows en hogere productiviteit.

 

Compliance die mensen stimuleert in plaats van frustreert

 

Financiële instellingen gebruiken tientallen met wachtwoorden beveiligde applicaties, vaak zelfs honderden. Medewerkers raken geïrriteerd doordat ze voortdurend moeten in- en uitloggen. Dit kost tijd en leidt er vaak tot dat systemen worden geblokkeerd door herhaaldelijk loginpogingen. Het trekt een zware wissel op de productiviteit. Erger nog: medewerkers hebben de neiging om kunstgrepen toe te passen, zoals gedeelde wachtwoorden of andere manieren om de beveiliging te omzeilen, waardoor een goede compliance onmogelijk wordt.

Imprivata OneSign Single Sign-On maakt applicatiebeveiliging heel eenvoudig, zelfs in omgevingen met meerdere logins, doordat het systeem de inloggegevens op een veilige manier leert en in één keer onthoudt.

 

"Het wérkt gewoon"

 

We hebben een unieke reputatie als het gaat om eenvoudige en effectieve implementatie, ongeacht de leeftijd en complexiteit van de aanwezige systemen:

  • native ondersteuning voor thin clients en virtuele desktops
  • webtoepassingen
  • verouderde systemen en infrastructure
  • 24/7 en bedrijfskritische systemen

 

Ontlast de IT-helpdesk

 

“Met Imprivata zijn onze gegevens veilig. We kunnen alle toegangsacties controleren en rapporteren. Wachtwoorden zijn niet langer een last voor onze gebruikers. Onze medewerkers zeggen zelfs dat Imprivata een van de beste IT-oplossingen is die ooit is geïmplementeerd. We hebben het aantal calls naar de helpdesk met 25% verminderd, goed voor een jaarlijkse besparing van $7.200.”

- Jon Wu, Senior Engineer, Verity Credit Union

Imprivata verlaagt de druk op uw IT-afdeling van de dagelijkse taken op het gebied van beveiliging.

  • Via het handige selfservice-systeem voor wachtwoordbeheer kunnen medewerkers zelf hun wachtwoorden resetten, zodat de IT-helpdesk extra tijd overhoudt voor activiteiten met meer strategische waarde.
  • Imprivata is eenvoudig te gebruiken en werkt samen met uw huidige IT- en beveiligingsinfrastructuur om de benodigde investeringen en trainingen, de doorlooptijd en de risico’s te beperken.
  • Dankzij de totale platformonafhankelijkheid wordt Imprivata onbezorgd geïmplementeerd: u bent verzekerd van een duidelijke ROI, ongeacht het upgradetraject of toekomstige plannen voor IT-investeringen.

Mensen spelen een centrale rol in de IT-beveiliging van elke organisatie. Ze zijn zowel een risicofactor als de eerste verdedigingslinie. Met authenticatie van Imprivata krijgt u volledig inzicht in en controle over de toegang tot informatie, ongeacht de omvang, schaalgrootte of gevoeligheid van uw systemen.